Meldpunt Modelovereenkomst geopend

meldpuntOnder zelfstandigen leven veel vragen over het verdwijnen van de VAR en de komst van modelovereenkomsten. Via het Meldpunt Modelovereenkomsten kunnen ze vanaf vandaag terecht met hun vragen en om ervaringen te melden. De FNV heeft dit meldpunt opgezet mede namens de NVJ, FNV KIEM en FNV Zelfstandigen. fnv

Het meldpunt maakt inzichtelijk wat goed gaat en wat niet goed gaat. Mariëtte Patijn, binnen het dagelijks bestuur van de FNV verantwoordelijk voor zzp: ‘Met het meldpunt willen we monitoren wat er goed gaat en wat er niet goed gaat. Op deze manier kunnen we good practices helpen verspreiden en eventuele problemen concreet aanpakken.’ De afgelopen tijd kwamen ook bij de NVJ veel vragen en signalen binnen over de afschaffing van de VAR en over het werken met modelcontracten.

nvj-logoDe NVJ roept zelfstandigen op om de modelovereenkomst heel goed te bestuderen en bij twijfel contact op te nemen. ‘Modelovereenkomsten moeten geen wurgcontracten worden’, zegt Rosa García López, secretaris Zelfstandigen en NVF. ‘Het afschaffen van de VAR mag geen goudmijn worden voor bemiddelingsbureaus omdat opdrachtgevers geen zzp’ers meer rechtstreeks durven in te huren.

Lees hier meer over op de website van het FNV of NVJ · 4/3/201

Deel dit bericht via: