Oplichters van zzp’ers vooral actief in B&U

De notoire wanbetalers van zelfstandigen in de bouw zitten uitsluitend in de woning- en utiliteitsbouw. Belangenbehartiger Zelfstandigen Bouw heeft een zwarte lijst opgesteld van 33 bedrijven en particulieren die verschillende malen hun opdrachtnemers niet hebben betaald.

Met de lijst wil Zelfstandigen Bouw de leden beschermen tegen opdrachtgevers die zzp’ers oplichten. Dat doen ze vaak door niet te betalen of opdrachtnemers aan het lijntje te houden en ondertussen geld wegsluizen. Als de zelfstandigen proberen het geld terug te krijgen, is er vaak niets te halen.

Het gaat om forse bedragen, zegt voorzitter Charles Verhoef. “Het komt regelmatig voor dat zelfstandigen voor tienduizenden euro’s het schip in gaan doordat deze boeven ze niet betalen. Het gaat om mensen uit allerlei verschillende delen van de bouw, van het leggen van vloeren tot timmerbedrijven. En voor een gemiddelde zzp’er kan zo’n bedrag het bedrijf de nekslag geven, zeker nu de crisis ook de zelfstandigen hard heeft geraakt. Ik ken een geval waarbij een van onze leden nog 81.000 euro krijgt van een opdrachtgever om zand/cementdekvloeren te maken. Maar die oplichter is met de noorderzon vertrokken.”

Hele artikel · Bron: Cobouw · 29/2/2016

Deel dit bericht via:

1 Reactie op Oplichters van zzp’ers vooral actief in B&U

  1. Namen bekend maken ben zelf al 3 keer gepakt

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.