Utrechtse ICT-zzp’er verdient het meest

ICT’ers zijn financieel beter af wanneer ze als zzp’er aan de slag gaan. Daarbij is het salaris van ICT’ers in dienst lang niet overal in Nederland hetzelfde.

zzpnieuws-nl_itspecialist

Dit blijkt uit een onderzoek van carrièreplatform Intermediair en Tweakers onder ruim 2.500 ICT. Professionals in deze branche die voor zichzelf werken, verdienen meer dan hun collega’s in loondienst. De helft van de ICT-zzp’ers krijgt maandelijks minimaal 4000 euro overgemaakt, en van wie in dienst is krijgt maar een derde (29%) dit bedrag.

Het gemiddelde ICT-loon ligt in de Randstad tot 15 procent hoger dan in Groningen of Limburg. Als je lekker wilt verdienenen in de branche, kun je het beste naar Utrecht en bij een financieel bedrijf aan de slag. Een op de drie ondervraagde Utrechters die in de ICT werkt verdient tussen de 3.000 en 4.000 euro, vergeleken met een kwart van de Groningse ICT’ers.

In Groningen is het loon het laagst. ICT’ers in de zorg, media, communicatie en de ICT-sector verdienen het minst. In deze sectoren krijgt ongeveer de helft van de ondervraagden maandelijks minder dan 3000 euro. Anton van Elburg van Intermediair: ,,Het is opmerkelijk dat ICT’ers in hun eigen sector vaak minder verdienen. Mogelijk is hun specialisme in andere sectoren schaarser, waardoor zij juist daar een stevigere onderhandelingspositie hebben.”

Anton van Elburg bij Intermediair: ,,Qua salaris komen ICT’e rs in de Randstand er het best vanaf. Mogelijk wordt dit veroorzaakt door de vele multinationals die zijn gevestigd in de grote steden. Daar liggen de lonen voor ICT’ers traditioneel hoger dan bij MKB-organisaties.”

Bron: Telegraaf • 27/11/2014

Deel dit bericht via: