Wiebes ziet niets in plannen van DNB baas Knot

Na alle commotie van afgelopen dagen door de uitspraken van de Nederlandse Bank President Klaas Knot zijn we weer op aarde geland.

Het afschaffen van de zelfstandigenaftrek zal geen effect hebben op de sociale voorzieningen voor zzp’ers, meent staatssecretaris Eric Wiebes van Sociale Zaken. Het kabinet ziet dan ook geen reden om de fiscale regeling af te schaffen, aldus Wiebes tegen BNR Nieuwsradio.

Foto: rijksoverheid.nl

Veel zzp’ers zouden tegenwoordig niet veel meer zijn dan ‘dagloners’, zoals Knot het vorige week in het FD noemde. Maar in die kwalificatie kan Wiebes zich duidelijk niet vinden. “Ik vind het een hele rare term. Ik zou zulk soort termen niet gebruiken. Het woord heeft in mijn optiek een negatieve connotatie en ik zou het woord niet gebruiken.”

Zzp’ers kiezen volgens Wiebes zelf voor de vrijheid, flexibiliteit en zelfstandigheid. Ze hebben volgens hem een enorm belangrijke functie in de samenleving…

Wiebes is nu natuurlijk de zzp-held!

Sterk staaltje politiek om wat ZZP’ers naar de VVD te laten buigen of toeval? We zijn inmiddels wel een week verder en staan weer gelijk. ZZP’ers hebben even goed kunnen bashen op Knot, wat frustratie kwijt (ook lekker), maar verder schieten we hier niks mee op.

We gaan weer over tot de orde van de dag!

Knot out!

ZZP Nieuws · Bron: BNR · 30/3/2016

Deel dit bericht via: