Zzp-pensioenfonds heeft financiering rond

zzpnieuws-nl_BrightNL_sjaakZonneveld_AnnemiekeBeijerinck

Karin Jakobsen (38), Sjaak Zonneveld (48) en Annemieke Beijerinck (40) zijn de mensen achter BrightNL

De pensioeninstelling voor zelfstandigen BrightNL heeft na ruim een maand de beoogde 300.000 euro binnengehaald via crowdfundingplatform Symbid.

Begin april ging de campagne van start op BrightNL. De oprichters lieten toen weten te hopen binnen negentig dagen het doelbedrag op te halen. Zelf steken ze nog eens 310.000 euro in de beleggingsinstelling.

BrightNL is opgericht door een aantal zelfstandigen met het doel zzp’ers nog dit jaar de mogelijkheid te bieden om voordelig een pensioen op te bouwen.

De startup richt zich op zzp’ers, freelancers, zelfstandig ondernemers, DGA’s en werknemers voor wie de werkgever niets heeft geregeld op het gebied van pensioen.

“De volgende stap wordt nu het aanvragen van een vergunning bij de AFM”, vertelt commercieel directeur Sjaak Zonneveld. “Verder gaan we met nog meer belangenverenigingen praten.”

Zonneveld verwacht binnen drie tot vijf maanden de vergunning van de AFM op de deurmat te hebben. “Ondertussen bouwen we aan het automatiseringssysteem. We hopen ergens in oktober van start te kunnen gaan.”

Zelf bepalen

BrightNL biedt pensioenopbouw zonder gekoppelde verzekeringen. Deelnemers bepalen zelf hoeveel ze inleggen en wanneer ze hun pensioen willen laten ingaan.

Deelnemende zzp’ers betalen een vast bedrag van 210 euro per jaar voor de dienstverlening van de pensioeninstelling en de beleggingskosten.

De inleg van de deelnemers wordt belegd in het Bright LifeCycle Fonds, dat volgens de instelling een neutraal risicoprofiel heeft.

Om operationeel break-even te draaien, heeft BrightNL drieduizend deelnemers nodig. “Maar zoveel mogelijk natuurlijk”, aldus Zonneveld. “Inmiddels hebben al vele honderden mensen interesse getoond.”

De pensioeninstelling richt zich op mensen met een inkomen van minimaal 30.000 euro. “Vanaf die grens wordt het namelijk interessant om deel te nemen.”

Bron: NU·nl · 8/05/2014

Deel dit bericht via: