‘ZZP-Schap nog weinig aantrekkelijk voor pas afgestudeerden’

Oscar Bieleveld - BTN - ZZPUitdagende functies mét carrièreperspectief. Dat is waar hoogopgeleid universitair talent naar op zoek is in hun eerste baan. Slechts 2 procent kiest voor een carrière als zzp’er. Dat blijkt uit onderzoek van recruitmentplatform Business Talent Network.

De helft van de ondervraagden hoopt op een traineeship waarna ze kunnen doorgroeien. Oscar Bieleveld, directeur van BTN, zegt dat de starters van nu begeleiding en training willen. Ook verwacht meer dan 60 procent van de ondervraagden 1 tot 3 jaar in z’n eerste baan te zitten, zegt Bieleveld. Maar daar moet wel wat tegenover staan. ‘Laat mensen niet alleen uitvoerend bezig zijn, maar betrek ze ook in de missie en visie van een organisatie en geef ze de ruimte om daar een bijdrage aan te leveren.’ Dat is namelijk wat starters graag willen, betoogt Bieleveld.

Het zzp-schap wordt volgens het onderzoek pas voor de oudere studenten, die wat verder zijn, interessant. Toch is er wel interesse voor startups, omdat ze starters het idee geven dat ze in een bedrijf zitten dat in beweging is, zegt Bieleveld: ‘De hele startup-scene krijgt de laatste jaren veel aandacht. Ongeveer 20 procent van de jongeren die voorheen naar multinationals keek, overweegt nu ook om voor een startup te gaan werken.’

Hele artikel · Luister · Bron: BNR · 19/7/2016

Deel dit bericht via: