Zzp’ers presenteren alternatief voor vastgelopen zelfstandigenwet

Zzp-organisaties vrezen dat het volgende kabinet zelfstandigen meer regels oplegt en fiscale voordelen afschaft. Om dat te voorkomen stellen drie belangenorganisaties voor om zzp’ers bij de Kamer van Koophandel een verklaring te laten ondertekenen, waarmee zij alle rechten en plichten van het ondernemerschap aanvaarden.

Dat schrijven PZO, Stichting ZZP Nederland en Zelfstandigen Bouw in een brief aan informateur Edith Schippers. De drie organisaties, die samen 70.000 zelfstandigen vertegenwoordigen, stellen voor een Verklaring Zelfstandig Ondernemer in het leven te roepen. Deze moet de wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA), die opdrachtgevers huiverig maakte om zelfstandigen in te huren, vervangen. Ook de modelcontracten tussen opdrachtgevers en zzp’ers kunnen wat de belangenorganisaties betreft komen te vervallen.

Hele artikel · Bron: FD · 26/4/2017

Deel dit bericht via:

1 Reactie op Zzp’ers presenteren alternatief voor vastgelopen zelfstandigenwet

 1. Ik had een nieuwe opdracht, was op gesprek geweest en alles zag er na 3 maanden weer zonnig uit.
  Tot vandaag, ik zou starten bij een chemisch bedrijf in Zeeuws Vlaanderen, bij de aanvraag van de toegangspas werd bij het bedrijf bekend dat ik zzp’er ben.
  Dus dahaaag nieuwe opdracht !!!!
  Dank u heren en dames in Den Haag!!!!
  4 jaar geleden een arbeids verleden van 40 jaar opgegeven om via het UWV te gaan beginnen voor mezelf, en nu NERGENS RECHT MEER OP, en ik wordt behandelt alsof ik een vreselijk besmettelijke ziekte heb!!!
  En voorlopig gaat daar natuurlijk geen verandering in komen !!!
  Heel fijn allemaal en daar gaat mijn bij elkaar gewerkte spaargeld, straks fijn in de bijstand als het geld op is!!!!
  HARTELIJK DANK AAN ALLES EN IEDEREEN DIE DE ZELFSTANDIGE KAPOT MAAKT !!!!!

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.