Vandaag in EenVandaag: Thema-uitzending zzp’ers: probleem of oplossing?

De zzp’er stond ooit te boek als een zelfbewuste ondernemer. Het zzp’er-schap stond voor vrijheid, eigen baas zijn, en zelf je tijd indelen. Maar de zelfstandige zit in het verdomhoekje, en krijgt steeds vaker het predikaat ‘zielig’.
eevandaag
De enorme toename van het aantal zzp’ers de afgelopen jaren – van zo’n 300.000 naar 800.000 in twintig jaar tijd – wordt in politiek Den Haag en in de polder met argusogen bekeken. Vooral linkse partijen en de vakbonden maken zich zorgen. Veel zzp’ers worden noodgedwongen zelfstandige, omdat ze hun baan verliezen, ze worden onderbetaald door hun opdrachtgevers, en zijn daarmee een bedreiging voor mensen in loondienst.
 
Ook bedreigt het groeiende leger zelfstandigen het sociale stelsel. Daar staat tegenover dat werkgevers de zzp’er omarmen als flexibel en goedkoop.
 
In EenVandaag een thema-uitzending (18.15) over de opmars van de zzp’er. Is de zelfstandige een probleem of een oplossing? Het EenVandaag Opiniepanel presenteert resultaten van een onderzoek onder zelfstandigen. Hoe gelukkig zijn ze in hun werk? In de studio reageert economisch commentator Martin Visser van De Financiele Telegraaf.
 
Bron: EenVandaag · 13/2/2016
Deel dit bericht via: