Zzp’er ervaart terughoudendheid bij opdrachtgevers

raet-zzpOpdrachtgevers zijn terughoudend in het inhuren van flexkrachten, dat ervaart meer dan de helft van de zzp’ers (59 procent). Hoewel organisaties naar verwachting de komende jaren in personeel zullen groeien, komt dit vooral ten goede van medewerkers in loondienst. 

31 procent van de HR-managers denkt in 2017 namelijk minder gebruik te gaan maken van zzp’ers. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse Benchmarkonderzoek van Raet onder 1.100 Nederlandse werknemers, 565 HR-managers, 409 zzp’ers en 102 bestuurders uit verschillende branches.

Door de impact van wet- en regelgeving op het gebied van flex en freelancers, zoals de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) en de Deregulering Bevordering Arbeidsrelatie (DBA), geven HR-managers de voorkeur aan mensen in loondienst.

Hele artikel · Bron: Brisk Magazine · 14/3/2017

Deel dit bericht via:

2 Reacties op Zzp’er ervaart terughoudendheid bij opdrachtgevers

  1. Echte zzper // 17/03/2017 | 07:13 op 07:13 //

    Dat opdrachtgevers terug houdend zijn is terecht onder de var of dga waren opdrachtgevers gevrijwaard of ze moesten opzettelijk mee werken aan schijnzelfstandigheid en geen juiste var voor de werkzaamheden nu word iedereen wakker geschud en terecht zekker voor de zelfstandige zonder poen die zich voor een appel en een ei laat in huren

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.