Zzp’ers voortaan verzekerd tegen langdurige ziekte

Er komt een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de ruim een miljoen zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) in ons land. Ze ontvangen bij langdurige ziekte voortaan een bedrag van maximaal €1650 bruto per maand. Dat hebben de sociale partners, verenigd in de Stichting van de Arbeid, dinsdag bekendgemaakt.

Hele artikel · 3/3/2020 · Bron: Telegraaf

Deel dit bericht via:

2 Reacties op Zzp’ers voortaan verzekerd tegen langdurige ziekte

  1. Bij langdurige ziekte Max 1650,- (bruto!!!! 🎉🎉🎉🎉👍🏼👍🏼👍🏼🙏🥂) per maand, uitgaande van de max inleg betaal je 1800 eurie verplicht per jaar… Hmmm nou wat is langdurig voor een ZZP’ertje?? Een week ziek is er al 1 teveel. Word er dan ook uitgekeerd of zeggen ze dan neeeee daar moet u zelf uw spaarvarken voor legen. En zodra ‘t verplicht gesteld word voelt ‘t als belasting ipv verzekering. Mits àlles goed geregeld is, er ziektedagen in opgenomen worden voor iedere dag dat de deur dichtblijft (vergelijkbaar met ziekmelden bij werkgever) en die Max 1650…. Geloof me, gaat de kosten niet dekken. Ondernemen is een keuze. Mogen wij dan ook de keuze hebben om zelf te bepalen of en bij welke club wij ons aansluiten?? Zo moe van al die betutteling hier en oja kunnen er dan ook gelijk wat vakantiedagen in opgenomen worden, anders meld ik mij wel ziek 😁😉

  2. Ans van Amerongen // 05/03/2020 | 19:47 op 19:47 //

    Ik ben 63 en kom niet meer in aanmerking voor een verzekering (Centraal Beheer) en meerdere maatschappijen.
    Is er rekening met deze doelgroep gehouden? Zo ja aan welk maandbedrag moet ik dan denken?
    Voor de volledigheid, ik ben op mijn 55e zelfstandig geworden omdat er geen plaats was voor mij op de arbeidsmarkt. Ik zit dus helemaal niet meer te wachten op deze verplichtingen.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.