ZZP’er wordt gediscrimineerd door besluit minister Rijksdienst

minister-blok-zzp-nieuwsAfgelopen maandag werd in de Staatscourant de nieuwe Gedragscode Integriteit Rijk bekend gemaakt waarin staat dat ontslagen ambtenaren voortaan direct weer als zelfstandige bij ministeries aan de slag mogen. Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) heeft het verbod op deze ‘draaideurconstructies’ geschrapt.

Een heel apart gegeven omdat dit voor niet-ambtenaren die aan het werk willen bij hun oude werkgever niet geldt. Het is voor ondernemers die aan de slag willen bij hun oud-werkgever verboden om binnen zes maanden een dag aan de slag te gaan. In die zin worden niet-ambtenaren die zzp’er willen worden dus gediscrimineerd door de overheid.

Integriteit

De overheid had zelf juist strikte richtlijnen opgesteld om de eigen integriteit te bewaken. Sterker nog, er is een compleet bureau voor opgezet; Het Bureau Integriteitsbevordering Openbare Sector (BIOS). BIOS is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Op de website van BIOS staat letterlijk het volgende, en dat wordt door minister Blok ook nog eens benadrukt:

Lees het hele artikel · Bron: Stichting ZZP Nederland · 14/10/2016

Deel dit bericht via: