‘ZZP’er moet niet teren op gemeenschapsgeld’

zzpers-samenwerken-zzp-nieuws

Zzp’ers zijn zelf verantwoordelijk voor hun inkomsten. Dat zegt Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland. Hij reageert hiermee op een besluit van de Amsterdamse gemeenteraad.

Amsterdam gaat honderd zzp’ers van wie het inkomen rond het bijstandsniveau zit uit de brand helpen. Dat wil de gemeente doen door de zzp’ers een voucher te geven van duizend euro waarmee zij zich kunnen bijscholen. Het idee is dat bijscholing leidt tot meer opdrachten.

‘Met zo’n voucher verdwijnt de druk om als ondernemer er zelf iets van te maken’, zegt Helmers. De voorzitter vindt het dan ook een veel beter idee om te kiezen voor een renteloze lening. ‘De lening is een stimulans om echt goed na te denken over wat nodig is om te groeien als ondernemer.’ En Helmers wil het niet alleen bij woorden laten. Hij gaat zelf het goede voorbeeld geven. ‘Een bijstand-zzp’er kan bij mij aankloppen voor een renteloze lening van duizend euro.’ Hij heeft al een reactie gekregen van de gemeenteambtenaar die verantwoordelijk is voor de uitgifte van de vouchers. ‘Zij geeft mij gelijk. Zij is bang voor het bevorderen van oneerlijke concurrentie met deze maatregel.’

Lees verder in het hele artikel · Bron: BNR Nieuwsradio · 20/10/2016

Deel dit bericht via: