Iedereen mag verdienen. Alleen de ZZP’er niet. Die moet stuk!

Iedereen mag verdienen aan vraag naar tijdelijke arbeid: detacheerder, uitzender, payroller, bv-verkoper. Alleen de ZZP’er niet. Die moet stuk. Aldus ZZP-Expert Pierre Spaninks.

tata-steel-zzpGrote bedrijven
halen bezem door de zzp-kast

Grote organisatie als de drie grote banken, PGGM en TataSteel nemen afscheid van een groot deel van hun zzp’ers. Niet alle zelfstandigen worden de wacht aangezegd, maar een flink deel krijgt de keus: of in dienst of vertrekken.

Niet iedereen weg, wel scherp onderscheid

ING ontkent berichten op social media dat alle zzp-contracten per 1 januari 2017 worden opgezegd. De invoering van de Wet DBA zal volgens de bank wel resulteren in minder inzet van zzp’ers. Ook andere grote organisaties zetten in op een aanzienlijk lagere inzet van zzp’er in 2017.

“De ING streeft ernaar om alle cruciale expertise in vaste dienst te hebben. Daarnaast maakt zij met name gebruik van een flexibele schil om pieken op te vangen. Deze flexibele schil kan worden ingevuld door uitzendkrachten of zzp’ers, bijvoorbeeld voor commerciële-, IT-gerelateerde en specialistische functies.” Volgens de ING zal de invoering van de Wet DBA resulteren in minder zzp’ers die voor ING zullen werken. “Uiteraard wil ING zich conformeren aan de Wet DBA. Om aan de wetgeving te kunnen voldoen, bespreekt ING met haar huidige zzp’ers de mogelijkheden. In meerdere gevallen krijgen zzp’ers een vaste baan aangeboden. Zzp’ers die daar geen gebruik van willen maken, zullen moeten voldoen aan de criteria van de Belastingdienst.”

Lees verder in het hele artikel · Bron: ZiPconomy · 8/11/2016

Deel dit bericht via:

2 Reacties op Iedereen mag verdienen. Alleen de ZZP’er niet. Die moet stuk!

  1. Klinkt toch goed. Zelfs voor structureel werk hebben deze ( grote) bedrijven zzp ers ingezet en hebben veel sociale premies ed omzeilt. Nu krijgen de structurele uren een vaste kracht en de pieken opgevuld voor uitzendkrachten en zzp ers. Lijkt me veel eerlijker zo.

  2. TRH Klus & Montage // 10/11/2016 | 13:04 op 13:04 //

    lekker bezig Nederland, nog meer mensen op straat zonder een ww!
    Werk zelf in de bouw en heb 2 vaste opdrachtgevers. 1 meer betalen maar af en toe een klus, en een goedkopere maar veel werk. Hoe gaan we dit in godsnaam allemaal doen. Ik voldoet in mijn ogen aan de DBA, maar als hun dat niet vinden hang ik.
    Ik zelf werk samen met een klus collega omdat veel werkzaamheden te zwaar en of onverantwoord is. Voldoen niet aan het DBA wet…

    Bezorgde zzp’ers hier op de bouw..

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.