Nieuw bedrijf wil zzp’er betaalbaar vangnet bieden

Michel Schaft, voormalig VNAB-directeur en CEO van Meijers start een nieuw bedrijf. We are sure. Het nieuwe bedrijf van Schaft en zijn twee mede-oprichters willen de markt voor zzp’ers op met een product dat één oplossing biedt voor arbeidsongeschiktheid, overlijden en pensioen. Het product is op z’n vroegst in oktober te koop.

michel_schaft_zzpnieuwsSchaft start We are sure met Hielko van der Molen (ex-Delta Lloyd en ex-Reaal) en Bas Blokhuis. Femke de Jong-Struiksma is aangetrokken als een van de adviseurs die het drietal bijstaan.

Wat is het plan?
Michel Schaft: “Wij willen de half miljoen zzp’ers in Nederland aan een vangnet helpen. Het gaat om drie zaken: arbeidsongeschiktheid, pensioen – dat noemen wij sparen voor later – en overlijden. Die drie producten zijn duur, ingewikkeld en ver van het bed van de gemiddelde zzp’er. Wat wij gaan doen is één begrijpelijk, transparant én betaalbaar product maken. Alhoewel de klant dat laatste maar moet beoordelen.”

Wat is anders?
“De innovatie is de combinatie. En alles wat we op IT-gebied gaan doen. Wat onze propositie gecombineerd goedkoper maakt is met name de besparing op het AOV-stuk. Daar gaan we winst maken, al kan ik nog niet prijsgeven hoe we dat gaan doen.”

Met welke partijen zoeken jullie samenwerking?
“We gaan samenwerken met een grote herverzekeraar van wie ik de naam nog niet kan noemen en met een grote vermogensbeheerder slash bank waarvan ik de naam ook nog niet kan noemen.”

Wordt het pensioen een echt pensioen?
“Daar zijn we nog over in gesprek met onze partners. Een tweedepijlerpensioen is lastig omdat een zzp’er geen relatie met een werkgever heeft en we dus niet de PPI in stelling kunnen brengen.”

Wat is jouw persoonlijke drijfveer om dit te doen?
“Ik was na de VNAB gewoon weer toe aan ondernemen. Het kriebelde en het jeukte, ik wilde weer een bedrijf opzetten. Ik kende Hielko en Hielko kende Bas. Dat leidde uiteindelijk tot We are sure.”

Al langs de toezichthouder geweest?
“We nemen de AFM mee in dit hele verhaal. Maar we willen geen onder toezicht staande instelling worden, waarschijnlijk gaan we opereren als verbonden bemiddelaar.”

Jullie hebben ook een vacature: de nieuwe werknemer mag zelf weten hoeveel vakantiedagen hij wil. Het wordt erg modern allemaal?
“Ja, nieuwe medewerkers worden aandeelhouders en kunnen hun eigen tijd indelen. Ook qua arbeidsvoorwaarden willen wij onderscheidend zijn.”

Bron: We are sure / amweb · 22/3/2016

Deel dit bericht via: