Pensioenen voor zzp’ers: wat zijn de opties?

ouderen op het strand - zzpnieuws-nlZzp’er zijn heeft zo zijn voordelen: je hebt bijvoorbeeld meer vrijheid dan wanneer je voor een baas zou werken. Maar het heeft ook een flink nadeel: je bouwt geen pensioen op. Waarom zou je een pensioen opbouwen en wat zijn de opties voor zzp’ers om dat te doen? RTL Z vroeg het aan de experts.

Voordat je een keuze maakt, is het volgens directrice van PZO-ZZP Louise Beduwé belangrijk om goed na te denken over je financiële planning. “Hoe ziet je leven eruit als je met pensioen wil? Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor een goede oude dag. Het investeren in een zzp-pensioen kan belangrijk zijn. Dit hangt af van je persoonlijke situatie. ”

“Misschien heb je wel een partner met een goed pensioen. Denk dan met hem of haar na wat je de komende jaren financieel van plan bent. Of misschien lukt het je wel om je huis af te betalen voordat je met pensioen gaat, dan red je het ook wel met je AOW-uitkering”, zegt Beduwé. “Het kan ook dat je al jarenlang hebt gewerkt voor een werkgever en al een pensioen hebt. Dan hoef je niet per se als zzp’er een pensioen op te bouwen.”

Het hele artikel op RTL Nieuws omschrijft, 1. de Lijfrenteverzekering, 2. Sparen, 3. het ZZP-Pensioen en de AOW.

Bron: RTL Nieuws · 11/5/2016

Deel dit bericht via:

1 Reactie op Pensioenen voor zzp’ers: wat zijn de opties?

  1. henk vaessen // 17/05/2016 | 15:53 op 15:53 //

    Ik ben al met pensioen en heb daarnaast nog een een advies bureau
    geld dit ook als ZZP -er
    Ik betaal belasting en btw

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.