Zeg Eric Wiebes, stop eens met zzp’ers pesten

staatssecretaris-eric-wiebes-zzpZZP-expert Pierre Spaninks helpt zelfstandige ondernemers zich te wapenen tegen regels en bureaucratie. Elke week geeft hij zijn mening op Quotenet.

De nieuwe regels voor de inhuur van zzp’ers waren nog amper wet, of ze bleken al perverse effecten hebben. Het is de vraag hoe lang staatssecretaris Wiebes zijn struisvogelgedrag nog kan blijven volhouden.

Het idee van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties was dat alleen echte ondernemers nog op basis van zelfstandigheid zouden kunnen werken, en dat schijnzelfstandigen een reguliere baan aangeboden zouden krijgen. Iedereen die de markt een beetje kent, voelde op zijn klompen aan dat het zo niet zou gaan werken.

Voor het definitieve oordeel over de aard van de arbeidsrelatie (dienstbetrekking of zelfstandigheid) zijn opdrachtgevers nu weer met huid en haar overgeleverd aan de grillen van de Belastingdienst. Ook bedrijven die altijd naar volle tevredenheid met zzp’ers hebben gewerkt, zijn het riskant gaan vinden om daarmee door te gaan.

Die opstelling van het bedrijfsleven is geen kwestie van bangigheid of van dommigheid die met nog een keer uitleggen kan worden opgelost, zoals Wiebes graag mag suggereren. Het geeft juist blijk van een gezond zakelijk instinct en van een scherp inzicht in de mankementen van de nieuwe regels.

Hele artikel · Bron: Quotenet · 8/5/2016

Deel dit bericht via:

2 Reacties op Zeg Eric Wiebes, stop eens met zzp’ers pesten

  1. Beste lezer,
    Door de nieuwe belasting zzp’er protocol ben ik mijn werk kwijt.
    De vraag hoe moet ik verder ” dank u wel belastingdienst “

  2. Ik en 10 tallen collega’s hebben hun werk kwijt door nieuwe zzp’er wet. Vele gezinnen, kunnen weer straks naar de voedselbank. Schandalig !!! Lijkt net een gevangenis zonder tralies. Dit noemen we de ” moderne slavernij “..
    Ik hoop dat het het meer gaat kosten dan het gaat opleveren. Zionisten regeling.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.