Van 0 euro naar een fortuin: zo gaat zzp’er Dorothée dat bereiken

dorothee-loorbach-zzp-nieuws-geldproject-nl

Dorothée Loorbach werkte zich als zzp’er drie slagen in de rondte, maar toch had ze afgelopen zomer geen cent op haar rekening. Ze bedacht een plan om zichzelf én andere zzp’ers uit de financiële misère te helpen. Het doel: in één jaar tijd een fortuin vergaren.

Als zzp’er toegeven dat je je zaakjes financieel niet op orde hebt en nauwelijks rondkomt: het is volgens Dorothée misschien wel het laatste taboe. Sinds ze een paar maanden geleden begon met haar project, krijgt ze veel reacties van collega-zzp’ers die in hetzelfde schuitje zitten. Maar niemand durft er hardop over te praten.

“Mensen hebben het alleen maar over hoe druk en belangrijk ze zijn”, zegt ze. “Over die armoede hoor je niemand, terwijl veel zzp’ers op bijstandsniveau leven, of nog erger. Er zit heel veel schaamte.”

1 tip

  • Zorg voor een ‘passief inkomen’. Het is niet rendabel om je tijd te ruilen voor geld. Als je het alleen met die gewerkte uren moet doen, stoppen je inkomsten zodra je stopt met werken. Je kunt wel tachtig uur per week werken, maar daarmee bouw je niets op. Je breekt vooral iets af, omdat je dat nooit gaat volhouden. Dorothée: “Als ik iemand een-op-een coach, is dat voor mij veel minder rendabel dan wanneer ik in hetzelfde uur 100 mensen tegelijk coach of via een webinar zelfs 20.000 mensen bereik.”

Hele artikel (met meer tips) · Bron: RTL Nieuws / Geldproject.nl · 27/09/2016

Deel dit bericht via: