ZZP’ers in de Hospitality: Gasten zijn geen wandelende geldzakken!

De ZZP Café uitzending van vandaag op BNR Nieuwsradio ging over ZZP’ers in de Hospitality branche. De volgende deskundigen doen hun verhaal:

  • Susanne Stolte is directeur van de Hotelschool en ziet hoe deze sector steeds meer top-ondernemers levert aan diverse branches. Het feit dat de oud-studenten veel van hospitality in combinatie met ondernemerschap weten, maakt hen aantrekkelijk in diverse functies, ook búiten het hotelwezen.
  • Laura de la Mar is hospitalitytrainer aan diverse bedrijven. Zij vindt dat zzp’ers de kunst van gastvrijheid miskennen en hiermee langdure opdrachtgevers mislopen. Hier valt nog veel terrein te behalen!
  • Bas Schampers is horecaman in hart en nieren en heeft de Hotelschool doorlopen. Hij ziet met eigen ogen hoe de ervaring die hij daar heeft opgedaan, steeds belangrijker wordt in zijn eigen onderneming als zzp’er.

En oud-BNR verslaggever Renée van Heteren trekt als digitale nomade de wereld over en hoewel dat bijzonder aangenaam klinkt, blijkt uit onderzoek van Harvard dat een groot deel van de digitale nomaden maar nét aan rondkomt. Renée dook in de cijfers en gaat zelf ook met de billen bloot.

 

 

Daarnaast praat Pierre Spaninks je bij met het laatste zzp-nieuws en neemt Ben van der Burg het online nieuws voor zijn rekening.

Luister de uitzending hier terug · Bron: BNR · 19/3/2016

Deel dit bericht via: