De complete nutteloosheid van de Kamer van Koophandel

Alexander Klöpping - zzp nieuws-nl

De Kamer van Koophandel staat te boek als een belangenorganisatie voor het bedrijfsleven, maar wordt desondanks verguisd door onder- nemers. ‘Ik heb nog niemand ontmoet die iets aan die adviezen had bij de oprichting van een bedrijf.’

De tips die ze geeft kunnen evenwel zonder uitzondering onder de noemer ‘open deur’ worden geschaard. ‘Kies een goede naam en leer jezelf kennen. Ga vooral niets doen wat niet bij je past en zorg dat je een goed uurtarief rekent, zodat je zelf niet in de problemen komt. En o ja: doe marktonderzoek!’ Internetondernemer Alexander Klöpping moet lachen als we dit tegen hem aanhouden. Het bevestigt zijn vooroordelen. ‘Ik heb nog nooit iemand ontmoet die wat had aan de adviezen van de Kamer van Koophandel bij oprichting van een bedrijf.’ Verder heeft hij maar weinig aansporing nodig om zijn gal over de organisatie te spuwen.

Ook Michael Ros, van startup Bidroom en Henk Glazener van boekhoudapp Booqy geven hun ongezouten mening in dit artikel over de Kamer van Koophandel.

De complete nutteloosheid van de Kamer van Koophandel samengevat in één artikel · Bron: Quote · 12/4/2016

Deel dit bericht via:

1 Reactie op De complete nutteloosheid van de Kamer van Koophandel

  1. Als je naar de kvk luistert kom je niet zo ver, het eerste wat je krijgt is een BTW nummer, dan het advies wat wel en niet te doen, als je zover bent om bij de kvk binnen te stappen, heb je al een goed eigen plan liggen.
    Een volg je hart!!

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.