Dit doet het nieuwe kabinet voor flexwerker, zzp’er en het kleine bedrijf

Het nieuwe kabinet wil de arbeidsmarkt moderniseren. Veel flexwerkers, zzp’ers en mensen met een klein bedrijf hadden het de afgelopen jaren zwaar vanwege ingewikkelde of belastende wetgeving.

Het nieuwe kabinet gaat opnieuw proberen om vast minder vast te maken en flex minder flex. De periode van tijdelijke contracten wordt verlengd van twee naar drie jaar; langere proeftijd voor werknemers.

Het ontslagrecht zal worden versoepeld. Werkgevers kunnen straks makkelijker verschillende redenen gecombineerd opgeven voor ontslag.

ZZP’er

  • Er komt een opdrachtgeversverklaring, die online ingevuld moet te worden. Het kabinet zou zelfstandigen een aparte rechtspositie moeten geven.
  • Er komt een minimumtarief van tussen de 15 en 18 euro per uur. Wie daar niet aan komt, wordt als gewone werknemer behandeld. Dit om schijnzelfstandigheid tegen te gaan.
  • Opvallend: er komt juist geen verplichte verzekering voor arbeidsongeschiktheid.
  • Belastingstelsel aanpakken: Mogelijk zelfstandigeaftrek omlaag.

Hele artikel · Bron: Nieuwsuur · 10/10/2017

Lees ook: De vijf grootste veranderingen · Bron: Vance.nl

Regeerakkoord downloaden · Bron: Rijksoverheid.nl

Deel dit bericht via:

1 Reactie op Dit doet het nieuwe kabinet voor flexwerker, zzp’er en het kleine bedrijf

  1. Wat gebeurt er met de kleine ondernemingsregeling? Het lage btw tarief wordt verhoogd dus je valt sneller buiten deze regeling als het plafond niet wordt aangepast.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.