‘Kabinet moet weer van zzp’ers gaan houden’

ZZPnieuws-nl

In plaats van zelfstandigen zonder personeel het leven moeilijk te maken, moet het kabinet weer van hen gaan houden. Dat vindt ondernemersvereniging ONL voor ondernemers.

De groeiende groep zzp’ers wordt door politici als een probleem gezien omdat zij vaak geen sociale voorzieningen, zoals pensioen of arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zichzelf regelen. Daarnaast profiteren zzp’ers van een relatief laag belastingtarief wat de schatkist geld kost. Onlangs suggereerde minister Dijsselbloem van Financiën zelfs dat zzp’ers allen maar zelfstandig worden om belastingvoordeeltjes op te strijken. Dit tot woede van veel zelfstandigen.

Voor ONL-voorzitter Hans Biesheuvel is het hoog tijd voor een andere koers. „Ik roep het kabinet dan ook op om op 1 januari een brief te sturen naar alle ondernemers in ons land. Een brief om hen te bedanken voor hun inzet afgelopen jaar, voor hun belastingafdrachten en hun algehele inzet voor de Nederlandse economie.”

Om Den Haag een duwtje in de goede richting te geven stelde de ondernemersvereniging zelf een voorbeeldbrief op.

Biesheuvel: „De zzp-discussie die nu voortwoekert brengt grote onrust in de economie. Dit moet stoppen. Ondernemers zijn gebaat bij consistent beleid. Daarop baseer je je investeringen en je strategie. Daarnaast is het ook een kwestie van principe. Als je je bij de Kamer van Koophandel hebt ingeschreven ben je ondernemer. Dan moet je ook zo behandeld worden.”

Voorstellen om een verplicht pensioen of cao-afspraken voor zpp’ers in te voeren, zouden daarom geen doorgang moeten vinden.

Bron: Metro • 4/12/2014 • Foto: ANP

Deel dit bericht via: