Radar neemt alternatieven ‘dure AOV’ zzp’er onder de loep

Tros Radar behandelde gisteren de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp’ers. De programmamakers vroegen zich af: “Is er een alternatief voor de dure AOV voor zzp’ers?” Veel zelfstandigen vinden de AOV te duur, worden door verzekeraars uitgesloten of ze hebben er geen vertrouwen in dat de verzekeraar betaalt als ze het nodig hebben, zo meldt Radar.

Twintig procent van de 900.000 zzp’ers is verzekerd voor arbeidsongeschiktheid blijkt uit de laatste cijfers van het CBS. “De politiek is verdeeld over de AOV voor zzp’ers”, meldt Radar. Wat zijn de opties: verplicht verzekeren of de vrijheid voor zzp’ers om zelf te kiezen. “CDA, PvdA, GroenLinks en CU zijn voor een vorm van verplichte verzekering. D66 wil het niet verplichten, maar het wel gemakkelijker maken. VVD ziet niets in verplichting en wil vooral keuzevrijheid voor ondernemers.”

Lees hier het hele artikel · Bron: amweb.nl · 25/9/2017

Deel dit bericht via:

1 Reactie op Radar neemt alternatieven ‘dure AOV’ zzp’er onder de loep

  1. Verplichte verzekering voor iedereen. De uurtarieven worden dan gelijk getrokken en de aov wordt daardoor voor iedereen betaalbaarder en dus goedkoper.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.