Steunen op je netwerk van zzp’ers

Net als bijna al mijn zzp’ende vrienden heb ik geen verzekering tegen arbeidsongeschiktheid. En net als zij maak ik me daar, ondanks mijn gestaag groeiende financiële buffer, regelmatig zorgen om. Traditionele verzekeringen zijn duur en vanwege alle variaties en verschillende voorwaarden vaak ook complex. Dat vinden meer zelfstandigen, want van de ruim één miljoen zzp’ers in Nederland heeft slechts de helft iets geregeld.

Sinds in 2004 de Wet arbeidsongeschiktheid zelfstandigen is afgeschaft, is een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering iets wat zzp’ers zelf moeten organiseren, alhoewel zowel GroenLinks als het CDA zelfstandigen nu weer wil verplichten aan zo’n verzekering deel te nemen. Maar het is nog niet duidelijk wat er straks in het regeerakkoord zal komen.

Jip de Ridder · CommonEasy

Volgens sociaal ondernemer Jip de Ridder (31) is dat ook helemaal niet nodig, omdat „we elkaar kunnen verzekeren”. Met zijn broer richtte hij CommonEasy op, een online platform waar je samen met je netwerk én het netwerk van je netwerk een vangnet creëert. Het kostte de broers en hun team zes jaar denk- en experimenteerwerk, maar hun platform is sinds september online.

Hele artikel · Bron: NRC · 28/4/2017

Deel dit bericht via: