Werkgevers steunen nieuwe zzp-wet niet langer

hans-de-boerWerkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland hebben geen enkel vertrouwen meer in de omstreden wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (DBA) van staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën). Ze vinden dat de wet opdrachtgevers bang maakt om zzp’ers in te huren, en dat die ‘een half miljoen zelfstandigen in onzekerheid heeft gestort’. De aanpassingen die Wiebes naar verwachting vrijdag presenteert, zijn ‘een surrogaatoplossing’ en ‘een verkeerde afslag’.

‘Het moet totaal anders’, zegt werkgeversvoorzitter Hans de Boer in een interview met deze krant. Zijn plotselinge harde oordeel is een haakse bocht voor de werkgeverslobby. Die bleef maandenlang pal achter Wiebes staan, in de hoop dat het kabinet de toenemende onrust rond DBA zou kunnen bezweren.

De VNO-voorman eist dat Wiebes zijn DBA voor twee jaar in de ijskast zet om tijd te kopen voor een fundamentele herziening van de arbeidswet, die bepaalt wie zich ondernemer mag noemen en wie niet.

De Boer verwoordt met zijn stellingname het gevoel dat heerst onder ondernemers. Volgens hen werkt de wet die misstanden rond flexwerk moet voorkomen averechts. Uit het vandaag gepresenteerde Ondernemerspeil, een initiatief van Het Financieele Dagblad en Kantar Public voorheen TNS Nipo, blijkt dat maar liefst 85% van de ondernemers verwacht dat het vanwege de wet DBA lastiger wordt om zzp’ers in te huren.

Hele artikel • Bron: FD • 18/11/2016

Deel dit bericht via:

1 Reactie op Werkgevers steunen nieuwe zzp-wet niet langer

  1. Berenhout // 18/11/2016 | 19:09 op 19:09 //

    Kwiebus heeft eindelijk bakzeil gehaald dankzij een uitzending in het RTL4 journaal vanochtend met Pieter Omtzigt. Zo snel kan het gaan, vooral met de druk van aankomende verkiezingen erachter. In die twee clubs die hierboven worden genoemd heb ik als ZZP-er al tijden geen vertrouwen meer.

    Nog bedankt Pieter ! Nu nog de Participatie wet aanpakken.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.