ZZP’ers in de bouw gooien tarief fors omhoog. Wie volgt?

De meeste zzp’ers in de bouw vragen nu 2 tot 4 euro per uur meer dan vorig jaar, blijkt uit een enquête die Zelfstandigen Bouw recent onder haar leden heeft gehouden. Dat komt neer op een stijging in het tarief van 8 tot 10 procent.

Dat een fors deel van de markt zo’n grote stap in het tarief durft en weet te maken is wel opmerkelijk. Het zegt ook wel wat over de marktsituatie in de bouw. “Zzp’ers hadden wel een inhaalslag te maken”, zegt voorzitter Charles Verhoef, voorzitter van Zelfstandigen Bouw in reactie op de tariefstijging. “In de crisisjaren zijn de tarieven hard gekelderd. Nu zijn ze terug op het niveau van voor het uitbreken van de crisis in 2009.”

Komt het ook elders voor?

De vraag is of zulke massale stijgingen ook in andere sectoren voorkomen. In zijn recente blog Opdrachtverlenging? Tarief omlaag! constateerde Hugo-Jan Ruts onlangs dat tariefsverhogingen tíjdens de looptijd van een opdracht eerder uitzondering dan regel zijn.

Hele artikel · 7/2/2018 · ZiPconomy.nl

Deel dit bericht via:

2 Reacties op ZZP’ers in de bouw gooien tarief fors omhoog. Wie volgt?

  1. Mario de Raden // 08/02/2018 | 09:20 op 09:20 //

    Top, wordt eens tijd dat de Zzper gewaardeerd wordt voor zijn instelling en doorzettings vermogen. Prijzen moeten gewoon conform 2018 zijn!!

  2. Wil wel maar ondertussen zijn er veel die voor hongerlonen komen en daar kijken de vooral de particuliere opdrachtgevers heen en kwaliteit interesseert ze niks als het maar goedkoop is.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.