Knab lanceert rekening voor zzp’ers

knab_app-zzp

Online bank Knab komt met een zakelijke rekening voor zzp’ers.

De reden waarom de bank zich alleen richt op zzp’ers, is dat er nog geen specifieke rekening is voor deze ondernemers, vertelt Leslie Hogeveen, woordvoerder van Knab,  aan NUzakelijk. “We zijn een jonge, nieuwe bank, moeten goed nadenken waar we ons op richten en de zzp-markt is groeiende.”

Volgens Hogeveen hebben zzp’ers behoefte hebben aan een simpele, zakelijke rekening: “Zzp’ers zijn zakelijke mensen die zich gedragen als particulieren.”

“Zij hebben geen behoefte aan een zakelijke rekening van andere banken, omdat dit niet aansluit bij wat ze zoeken.” Een op de drie zzp’ers zegt momenteel voor overbodige diensten te betalen, blijkt uit onderzoek van Direct Search.

Transactie

“Voor een vast bedrag van 5 euro per maand mag een zzp’er duizend transacties doen. Bij andere banken betaal je per transactie”, aldus Hogeveen.

Om meer bekendheid te krijgen, werkt de bankt samen met Stichting Zzp Nederland en Freelance.nl.

Dit jaar hoopt Knab op tien- tot twaalfduizend nieuwe zakelijke klanten. “Dat is een reëele planning. We hopen daarnaast dat de zzp’ers ook een particuliere rekening bij ons openen.”

Voor meer informatie lees ook dit bericht via ZZP Nederland

Bron: NU.nl/Ellis Heijboer • 6/05/2014

 

Deel dit bericht via: