Uitzendbedrijf misleidt zzp’ers met spookverhalen

zzpnederland_zzpnieuwsnl

Stichting ZZP Nederland vertelt het echte verhaal

In een vandaag verschenen persbericht van uitzendbedrijf Timeflex roept de directeur van deze onderneming, dat opdrachtgevers massaal afscheid nemen van zzp’ers, nu de VAR wordt afgeschaft. Met dit spookverhaal probeert het bedrijf klanten te winnen voor een uitzendconstructie, waarin zzp’ers als uitzendkracht worden gedetacheerd bij inlenende bedrijven. Stichting ZZP Nederland vindt dat hier sprake is van misleiding en vertelt hieronder het echte verhaal.

“De laatste maanden duiken steeds meer van dit soort spookverhalen op” zegt voorzitter Maarten Post. “ Dit soort bemiddelingsbedrijven jaagt opdrachtgevers en zelfstandige ondernemers angst aan om daar zelf maximaal van te profiteren en de eigen beurs te spekken over de rug van zzp’ers. Men organiseert informatiebijeenkomsten voor opdrachtgevers en zzp’ers om hen te verleiden in een uitzendconstructie te stappen, waarin de zzp’er geen ondernemer meer is, maar werknemer.”

Hele artikel ·  Bron: ZZP Nederland · 12/4/2016

Deel dit bericht via:

2 Reacties op Uitzendbedrijf misleidt zzp’ers met spookverhalen

  1. Volgens mij zijn het geen spookverhalen…….., meerdere gerenommeerde grote aannemers verbieden uitzendbureau’s om zzp’ers de opdrachten te laten uitvoeren. De uitzendbureaus geven de zzpers de mogelijkheid om als uitzendkracht verder te werken.

  2. Helaas zit ZZP Nederland er naast. Na de eerste evaluatie blijkt het “spookverhaal”inderdaad te kloppen. http://www.nu.nl/economie/4288079/zzpers-krijgen-veel-minder-werk-nieuwe-wet.html

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.